Weggeefwoensdag op Lifehacking: het nieuwe werken-boek

Afgelopen woensdag was er op Lifehacking weer een weggeefwoensdag. Deze keer was mijn boek over Het nieuwe werken/slimmer werken de prijs. In een blog werd lezers gevraagd een tip over slimmer werken of het nieuwe werken te geven. Gisteren om 12 uur sloot de actie en zijn de drie winnaars bekend gemaakt.

Er waren ruim 36 reacties, waarvan de meeste inhoudelijke tips. De vraag is dan: hoe dat te verwerken en hoe een winnaar te kiezen? Persoonlijk vind ik een mindmap dan het handigste instrument om heel diverse input vast te leggen en vervolgens te ordenen. Na die ordening is het dan makkelijker een besluit te nemen.

In MindMeister, een mindmap-toepassing voor browsers en mobiele apparaten, kun je tekst importeren die dan wordt omgezet naar een mindmap. Door alle comments te kopiëren en in een tekstbestand te plakken en dat vervolgens te importeren in MindMeister is stap één gezet. De volgende stap is het ordenen van de takken. Bij 30+-takken is dat even een puzzel. Al schuivend kwam ik tot de categorieën:

  • doe, neem actie
  • beperk afleidingen
  • plan
  • doe iets bijzonders
  • tools, boeken en sites
  • delegeer

Een enkele inzender viel eigenlijk onder meerdere categorieën. Daar zou je dan een relatie tussen takken kunnen maken.

Een ander aardig aspect van MindMeister is de mogelijkheid een mindmap in een webpagina te embedden. De blog over de uitslag bevat daarmee ook de mindmap op dezelfde pagina. De letters zijn dan wel erg klein maar met inzoomen of de mindmap in een aparte pagina openen, wordt de map zichtbaar en meteen gekoppeld aan de tekst. Dan is de kans dat de map bekeken wordt toch weer groter dan wanneer je alleen een hyperlink opneemt. Een plaatje van de embedded mindmap:

embedded

Een leuke actie de weggeefwoensdag en nog leuker door de ruim dertig inhoudelijke reacties.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: