Webinar Loopbaanontwikkeling

Op 24 mei jongstleden deed ik, met stevige support van collega’s van marketing en uit de talentontwikkelingshoek, een webinar. Ik vond het een spannende maar zeer interessante manier van workshoppen. Aan de ene kant miste ik direct contact en feedback van deelnemers maar aan de andere kant is het een erg praktische en effectieve manier van werken. Waar je anders op één plaats en één moment aanwezig moet zijn, kun je nu overal en altijd de inhoud gebruiken. Uiteraard is live extra spannend omdat je interactie hebt en -wat ikzelf toch een spannend extraatje vind bij online presentaties- de idee dat het op dit moment speelt voelt anders dan wanneer ik het achteraf bekijk. En de nadrukkelijk aanwezige deelnemer in de zaal die meer aandacht krijgt dan de ingetogeneren heeft online niet meer stem.

Ik vond het wennen om alleen in een kamer tegen een camera te praten en via het beeldscherm interactie te organiseren. Na een paar minuten werkte dat goed: de chatopmerkingen van collega’s, de doorgezette chats van deelnemers, de dia’s en de polls die ikzelf inzette waren vertrouwde onderdelen van het ‘dashboard’. Wezenlijk is wel dat je de slides en het verhaal goed kent. Vandaar ook dat er gekozen was voor een verbindend motto (Vleugels om te vliegen én wortels om te aarden) en twee blokken (Meer ratio én Meer passie) met elk vijf adviezen.

Waar de feedback achteraf het meest in verschilde was het tempo. Voor de één te snel, voor de ander precies goed en voor weer een ander mocht het een tandje sneller en dieper. Inhoudelijk kun je van alles doen om de doelgroep zo passend mogelijk te krijgen maar zoiets persoonlijks als de gewenste luistersnelheid dat blijft een lastige. Uiteraard is er de mogelijkheid het webinar achteraf te luisteren dus dat helpt.

Het webinar staat hier online. Naar aanleiding van de slides heb ik in twee delen een blog (I Meer ratio en II Meer passie) met de strekking van het betoog gemaakt.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: