Loopbaanonderhoud-webinar

Dinsdag de 24ste organiseerde GITP een webinar rond het thema loopbaanonderhoud. Dat thema past in de aandacht voor talentontwikkeling. Een zeer relevant thema dat gelukkig aan belang wint. Ik heb het webinar verzorgd met de steun van twee moderatoren.

Webinarren versus presenteren

Een erg vreemde gewaarwording is het wel om te presenteren tegenover een camera in een verder lege ruimte. Geen feedforward of feedback, geen oogcontact alleen een teller met deelnemers die rond de 80 stond. En zonder terugkoppeling is het lastig een tempo te kiezen en dat ligt dan al snel te hoog. Tenminste voor een aantal deelnemers. Gelukkig zijn er dan de moderatoren en de mensen van Seminar online om via de chatfunctie daar op te wijzen.

Naar mate we polls startten en vragen binnen kregen, werd het leuker. Deelnemers worden dan letterlijk zichtbaar. Nu had ik in de aanloop vrij veel aandacht aan het verhaal en de dia’s besteed, terwijl de vragen en stellingen en opdrachtjes nu net zorgen voor dynamiek.

Het verhaal

In het blog Talentontwikkeling en loopbaanonderhoud – hoe doe je dat? lees je terug wat ik gepresenteerd heb. Op slideshare staan de dia’s:

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: