Mails & meetings: zo 2010!

Gisteren was er een sterke workshop van Abdul Advany op de Ambtenaar 2.0-dag. Zijn betoog was boeiend en strekt ertoe dat je zonder vergaderen en zonder mail heel goed een complex project kunt doen. Zorg dat je centraal toegankelijk informatie hebt en op een voor alle deelnemers toegankelijke plek communiceert. Dan kan iedereen vanuit die plek werken, staat geen info bij iemand op de schijf of in de mailbox geïsoleerd en ziet iedereen voortdurend voortgang. Lekker als je in een Facebook Groups of op een Basecamp alle relevante info, mijlpalen, to do’s, reacties, brainstorms op een whiteboard en agenda-items bij elkaar hebt. Je kunt zo aan de slag! En natuurlijk overleg je met elkaar maar geen ellenlange mails naar teveel mensen en geen oploop van velen als maar enkelen een concreet besluit moeten nemen. Dus niet “vergaderen“.

Kijk op Slideshare naar de slides van Abdul en neem vooral contact met hem op om de échte inzichten te horen, zoals die ook in de slides opgenomen zijn.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

2 Responses to Mails & meetings: zo 2010!

  1. Pingback: Tweets that mention Mails & meetings: zo 2010! « Arjan Broere -- Topsy.com

  2. Chiel Vaessen says:

    Bij WebWijs werken we ook op een dergelijke manier. Onze tools zijn Yammer en Google Docs. En waar behoefte is aan meer functies gebruiken we techniek die inderdaad voortgang zichtbaar maakt aan iedereen die meedoet. We zien elkaar ongeveer 1 keer per jaar fysiek om over WebWijs te praten. Een heerlijke manier van werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: