Boek: Presenteren met Prezi

Het boek Presenteren met Prezi van Hedwyg van Groenendaal is uit. Een bespreking ervan van mij staat hier op Lifehacking. Om kort te zijn: mooi vormgegeven boek dat je goed helpt bij een eerste Prezi maken of het finetunen van je Prezi-gebruik.

Wellicht ten overvloede over Prezi:

  • je presentatie maak je op een groot vlak, het oneindige canvas. Dat betekent dat je door je presentatie navigeert en van een object naar een ander gaat. Dat kan met een pad maar je kunt ook vrijelijk door de Prezi heen bewegen
  • je kunt in- en uitzoomen, waardoor je hiërarchie in je presentatie kunt brengen. De belangrijke rode draad toon je en onderdelen verklein je, waardoor ze pas bij inzoomen zichtbaar worden. Dat maakt het makkelijk the big picture te tonen. Als je bijvoorbeeld een model of centrale idee wilt uitleggen, kun je dat centraal zetten. Bijvoorbeeld over communicatiestijlen:


Op de site van Prezi heb je ook een leergedeelte met video’s die je helpen met het maken van een Prezi. Persoonlijk vond ik dat een goede manier om te zien hoe je met tekst en plaatjes kon werken en vooral hoe je frames slim toepast. Daarnaast zijn er veel voorbeelden op de site van Prezi te vinden, die je de mogelijkheden laten zien.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

One Response to Boek: Presenteren met Prezi

  1. Pingback: De conservator: kiezen « Arjan Broere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: