“Vergaderen zijn giftig”. Tenzij …

Eerder heb ik al wat geschreven over Rework, het boek van Jason Fried en David Heinemeier Hansson. Op Het nieuwe werken-blog staat een recensie. Het boek bevat allerlei korte statements, die kleurrijk zijn en prikkelend.

Een pittig statement over vergaderen is erg herkenbaar en bruikbaar. Stel dat de rituelen en gewoonten eens achterwege zouden blijven en er met veel focus overlegd zou worden …

Bekijk de korte tekst Vergaderingen zijn giftig. De adviezen zijn hopelijk een aanzet om te bepalen wat jouw overleggen waardevol(ler) maakt …

Een ander voorbeeld uit Rework is Wees een conservator Maak keuzes en verzamel niet. Heb n rode draad, visie, …

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

2 Responses to “Vergaderen zijn giftig”. Tenzij …

 1. Ellen says:

  Herkenbaar! Treffend hoe Fried en Hansson dit neertekenen. Heb in mijn leven vaak tenenkrommend aan de ronde tafel gezeten. Goed, efficiënt vergaderen eist voorbereiding en discipline. Wie heeft er concrete aanvullende tips voor ‘De Perfectie Vergadering’?

  • @Easycraat says:

   Ikke! De reden dat de meeste vergaderingen zo inefficient verlopen is vanwege het bestaan van de ‘vergadertijgers’. Je hebt ze in verschillende soorten. Is uw collega een filosofische, alwetende, territoriale of een koekiemonster tijger? Leer de sporen van de vergadertijger herkennen en maak zelf je vergaderingen weer nuttig en leuk.

   Deze wijsheden heb ik uit het boekje De jacht op de vergadertijger. Ik heb 5 exemplaren die ik graag gratis weggeef aan mijn twitter followers. Dus stuur een tweet naar @easycraat over dit boekje en wellicht komt het exemplaar naar jou toe. Maandag 25 oktober worden de 5 winnaars bekend gemaakt. Jaag ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: