GTD en Evernote: een indrukwekkende blog

In een reeks artikelen op Examinehealth bij het onderdeel Personal productivity wordt een gedetailleerd GTD-systeem uitgelegd op basis van Evernote. Het eerste van de vier artikelen staat hier. Nogal een indrukwekkende uitleg met voorbeelden.
Voor mij zijn de submappen en gedetailleerde tags te veel werk en te veel onderhoud. Een simpele mappenstructuur is overzichtelijker. En met de tags kun je sorteren en komt uit de enorme hoeveelheid notities toch wel de juiste boven. Door in de map Acties notities te taggen met Wachten op zijn ze net zo makkelijk te vinden, dan wanneer het weer een extra map is.

Een voorbeeld uit het artikel:

Allerlei input kun je verzamelen in Evernote (vanaf je telefoon, uit je mail, rechtstreeks ingevoerd) en dan verwerken:

  • actionable, dan maak je er een taak van
  • niet-actionable, dan verwijderen, naar het mapje Ooit of archiveren. Het mapje Ooit is geen afstel-is-uitstel mapje maar de plek waar je iets bewaart waar je nog geen besluit over hebt genomen. De idee is dat je het mapje Ooit periodiek doorneemt en dan de nog niet besloten acties terugziet.

In Evernote kun je notities in folders zetten of van tags voorzien. Zodoende kun je sorteren op actie, ooit, …

De actionable notities …

  • doe je meteen
  • delegeer je of
  • plan je.

Door de checkbox-functie in Evernote (ctl-shift-C) kun je een aanvinkblokje toevoegen. Met tags als bibliotheek, kantoor, wachten op, lezen, … kun je sorteren. Ik gebruik Egretlist (hier mijn gebruik ervan) als to-do programma, om van de passieve notities in Evernote taken met reminders te maken. Nozbe kan dat ook. Egretlist is dan het dashboard voor acties, deadlines en snel zien wat te doen. Evernote is de vak met notities voor verdere naslag.

Evernote levert je snel het voordeel van naslag. Door wat met de tags te experimenteren en het te combineren met een to do-programma heb je er een stevig GTD-systeem aan.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: