Getting things done en to do’s: Egretlist

Productiever worden, betekent eerst nadenken over hoe je productiever kunt worden. Voor mij zijn daarbij de boeken Getting things done van David Allen en Zen to done van Leo Babauta heldere uitgangspunten.
Ze benadrukken beide dat je hoofd beter is in denken en creatief zijn, dan in onthouden en op het juiste moment de juiste taak herinneren. Heb dus een trusted system, dat het denken aan voor je doet, zodat jij kunt denken over dingen.

Met dat trusted system kun je ideeën, invallen, taken, titels van boeken en dergelijke vangen en later verwerken naar acties. Voor mij is dat trusted system in eerste instantie Evernote en als het niet anders kan een opschrijfboekje.

Evernote kun je op allerlei manieren vullen:

 • mail naar Evernote en de mail staat in je notes
 • gebruik op je laptop het Evernote programma en sleep er pdf’s, word-bestanden naar toe, maak printscreens of kopieer er tekst naar toe
 • gebruik de webtoepassing
 • stuur vanaf je telefoon foto’s, notities, spraakmemo’s.

Na het verzamelen, is het zaak zo nu en dan al die notes te verwerken en er projecten, acties of agenda-items van te maken. Ik gebruikte Outlook Tasks, maar die synchroniseren niet met mijn telefoon en dus zijn de taken niet mobiel. Daarna gebruikte ik Remember the Milk maar dat werkt niet met Evernote samen. De notities die daarin staan, krijg ik dan niet naar RTM. Nu gebruik ik voor de to do’s Egretlist.

 • Egretlist werkt op de iPhone en heeft geen toepassing voor web of laptop. Dat is jammer als je to do’s wilt editten of een review doet, is de iPhone lastiger navigeren dan een fullsize toetsenbord.
 • Egretlis werkt op de iPhone. Het ziet er -vind ik- mooi uit en navigeert vlot:
  Zoals bij elke fatsoenlijke to do-omgeving kun je taken bij een project zetten maar ook met labels werken, zodat je ook kunt sorteren op bel-taken of taken die je op kantoor moet doen. Zo kun je per project nagaan welke taken openstaan, maar ook tijdens een onderhoudsrondje de wachten op-taken en het mapje ooit doorwerken
 • Het sterkste punt vind ik dat je notes uit Evernote kunt halen. Door in een note in Evernote een checkbox in te voegen (shift-ctrl-C) wordt het een actie en die notes worden naar Egretlist geëxporteerd, inclusief bijlagen en tags. De to do’s uit Egretlist gaan op hun beurt naar Evernote.
 • Meer toepassingen, zoals delen, op de Egretlist site
 • Wat mis ik nog (uiteraard al als feature requist gemaild)? De note wordt niet in zijn geheel naar Egretlist geëxporteerd maar alleen het deel waar de checkbox voor staat. Handig als je in één note meer taken zet maar niet handig als je een tekstnotitie bijvoorbeeld uit de mail, hebt. Je kunt niet naar Egretlist direct mailen, terwijl veel taken uit mail voortkomen. Dat moet dus via Evernote

Wat bewegende beelden kunnen het gebruik van Egretlist nog illustreren:

Er is een wereld aan to do’s dus vast ook betere … Voor degenen die vanuit Evernote willen werken, is de Evernote trunk het startpunt voor het zoeken naar de ideale toepassing. De meeste worden in het Evernote Blog uitgelegd.

Wat gebruik jij?

+++++++++++++++++++++ Update:

Prima service bij Egretlist. Ik kreeg snel een antwoord op de issue rond de note toevoegen. Een lastige kwestie, waarbij nu het uitgangspunt is:

 • de gebruiker bepaalt wat een to do is of de to do’s zijn en wat de rest van de note is
 • door in de note op het olifantje te klikken (zie beneden) open je de oorspronkelijke notitie en heb je alle gegevens met één klik erbij

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

2 Responses to Getting things done en to do’s: Egretlist

 1. Pingback: Overal aantekeningen vastleggen en terugvinden met Evernote

 2. Pingback: GTD en Evernote: een indrukwekkende blog « Arjan Broere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: