Angst voor beoordeling

Ontslag220sh6 In Intermediair een verontrustend bericht over angst voor het eindejaarsgesprek. De kredietcrisis zal vast ook parten spelen; elke dag nieuws over ontslagen, omvallende bedrijven stemt wellicht somber. Een citaat:

,,Mensen zijn veel angstiger voor het beoordelingsgesprek dan voorgaande jaren”, zegt Van Gelderen. ,,Zij zijn bang voor een pittig gesprek en een kritische beoordeling. Sommigen willen weten of ze ontslagen kunnen worden na één negatieve beoordeling. Anderen hebben het idee dat hun werkgever hen extra kritisch beoordeelt omdat hij bij economische tegenwind van hen af wil.”

Persoonlijk lijkt het me een veeg teken dat er in een beoordeling nieuws is. Als het goed is, vat zo een gesprek eerdere feedback en alles wat je weet samen.

Mocht je zelf het gevoel hebben dat je niet weet waar je staat wat betreft je eigen functioneren, verzamel dan actief feedback. Ga bij leidinggevende(n), projectleiders, klanten, collega´s, staffunctionarissen na wat ze vinden. Mooie tijd, eind van het jaar, om eens een goed gesprek te hebben. Verzamel zelf je 360-graden feedback. Welke leidinggevende zal niet een pro-actieve, feedbackgerichte medewerker waarderen? En het kan natuurlijk geen kwaad als je de beoordeling van je leidinggevende kan verrijken, indien nodig.

Mocht je niet weten hoe de organisatie ervoor staat, verzamel ook daarover info. Ga naar je leidinggevende, de financials in je onderneming, MT-leden, de OR, et cetera. Kaart ook in je werkoverleg het thema terug- en vooruitblik aan.

Mocht je tegen het gesprek op zien, ga ook eens na waarom dat is. Herlees als steun daarbij een eerdere blog op deze site over RET.

Succes ermee.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: