Ronduit “Nee” zeggen? Ja!

In het Financiële Dagblad:

" Volgens Frijters, Looijestijn en Jansen hoeven zij (medewerkers die niet willen overwerken -AB) echter niet ronduit `nee` te zeggen, maar moeten zij leren zeggen dat zij al ander werk te doen hebben of andere plannen hebben. Door mee te denken over een oplossing, geven werknemers aan dat zij wel bereid zijn te helpen."

In het artikel volgen drie regels om niet "nee" te hoeven zeggen (Denk mee over een oplossing, Geef niet teveel toelichting, Doe meer dan regels toepassen dwz doe vooral waar je goed in bent en heb het daar over). Overigens kan het ook in zes stappen. In dat laatste artikel: "Dat (= Nee zeggen -AB) is bovendien niet altijd slim: de relatie moet immers goed blijven."

Ik kan het er niet meer mee oneens zijn. Als je "nee" vindt, dan zeg je ook "nee". Zeg dat stevig en vol overtuiging. Meen het en zoek in jezelf naar waarom dat belangrijk voor je is.

Ury geeft het wat mij betreft beter aan in zijn The positive No: zeg "nee", geef aan waar dat "nee" in geworteld is en geef dan aan waar je "ja" op zegt.

Ik vraag me ook af welke relatie beter wordt als je geen "nee" zegt? Wat is dat dan voor relatie?

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: