Exit office politics. Enter trophies.

In het kader van happy-happy onderhandelen (het ultieme artikel rijpt) het volgende.

Marilyn Moats Kennedy (auteur van `Office Politics` en `Office Warfare`) in The Conference Board Review over The End of Office Politics:

  • "De praktijk van machtspolitieke spelletjes binnen grote ondernemingen is op sterven na dood. Volgens Kennedy komt dit door de komst van een nieuwe generatie medewerkers wier ambitie het niet is om lang bij een onderneming te blijven."
  • " (…) het opbouwen van een machtspositie is uitsluitend zinnig voor een medewerker wanneer deze lang bij een organisatie wil blijven. (…) Bovendien worden macht en prestige vandaag de dag gedefinieerd door vaardigheden en kennis."

De spellen, trucks en machinaties waar -aldus de auteur- babyboomers goed in zijn geworden om een lang in een organisatie te blijven en verticaal de ladder op te gaan zijn voor Generatie Y niet interessant. Leren, je ontwikkelen en "trophies" verzamelen.

Voor onderhandelen betekent dat geen gedoe, oplossingsgericht werken en focus op samenwerken. Ik vind dat niet naïef maar bijzonder effectief. Kijk ook eens naar de adviezen over een opstelling tijdens lastige gesprekken van Cynthia van der Zwan. Niet alleen de coach kan gedoe voorbij komen door oplossingsgericht te werken.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: