Geen overwerk

Biersoorten De trappisten van Westmalle werken nijver aan het produceren van hun befaamde bieren. De marktvraag is echter groot en brouwerij zou meer kunnen afzetten als ze meer produceren. Maar dat gaat niet gebeuren. Geen overwerk of extra ploeg maar aandacht voor we work-life balance. Helemaal in de geest van slowmanagement en zorgen voor mensen.

In Finland schijnen werknemers periodiek een vitaliteitsonderzoek te moeten doen, waaruit een cijfer komt: de workability-index. Werkgever en werknemer zijn samen verantwoordelijk voor de score en om aan een tegenvallende score consequenties te verbinden. Een te lage score leidt tot extra vrije dagen voor studie, coaching, et cetera. Een mooie score levert dus ook geen vrije dagen op. Ook kan een medewerker die een tijd onder grote druk heeft gewerkt daarna een periode inlassen waarin hij wel productief en bezig is, maar de grote druk vermijdt. Zo kan hij herstellen en duurzaam inzetbaar blijven.

Door dit soort acties en deze kijk op medewerkers is er op lange termijn voor iedereen veel te bereiken. En verschuift het gesprek van zorgen dat iemand niet uitvalt naar zorgen voor bevlogenheid en betrokkenheid.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: