Boos worden mag, mits …

De Gids Online meldt dat leidinggevenden boos mogen worden. Nu blijkt dat ook ´negatieve emoties´ mogen. Genoemd wordt bijvoorbeeld boosheid. Maar die emoties kunnen niet zo maar de vrije loop gelaten worden. Ten eerste moet er een affectieve match (zij moeten ook boos zijn of negatieve gevoelens ervaren) zijn met de medewerkers die blootgesteld worden aan die emotie. Ten tweede moet de emotie echt zijn. Ten derde moet de emotie niet te heavy zijn, want dan blokkeren medewerkers.

Ik wens alle leidinggevende van Nederland veel succes met het gedoseerd en goed getimed de vrije loop laten van matchende emoties.

Voor onderhandelingen zijn emoties vaak een issue. Aan de ene kant geven ze betrokkenheid en authenticiteit aan. Anderzijds zijn onderhandelaars bang dat ze door emoties grip op het gesprek verliezen. In Gericht onderhandelen geef ik enkele tips over hoe je als een gesprek spannend wordt weer opnieuw in het gesprek kunt komen. Belangrijkste is -in de woorden van Ury– om naar het balkon te gaan en even toeschouwer te worden. Daarnaast vind ik een mooi uitgangspunt: emoties mogen, maar een partij tegelijk.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: