Onderhandeling vanuit de keukentafel

Mwc Vaders verdienen meer dan mannelijke collega´s zonder kinderen, aldus een Duits onderzoek. De vaders verdienen dan ook weer meer naarmate ze hoger opgeleid zijn en naarmate ze meer kinderen hebben. Een academicus met één kind verdient 4% meer dan een collega in een vergelijkbare functie zonder kinderen. Een academicus met twee kinderen verdient 6% meer.

Volgens de onderzoekers onderhandelen vaders steviger en worden ze door werkgevers gezien als onderhandelaars die steviger onderhandelen. De rol van kostwinner wordt door werkgevers serieus genomen.

De vaders hebben de onderhandeling aan de keukentafel voor allerlei werk-privé issues te doen maar kunnen er ook wijzer van worden. Gebruik de ´achterban´ als motor voor je wensen. Werkgevers zijn vatbaar voor die argumenten.

Een beetje conservatief klinkt het wel: mannen die de kost verdienen en werkgevers die salaris makkelijker gunnen aan kostwinners dan aan medewerkers met andere huiselijke omstandigheden.

Daarnaast lijkt me de voornaamste vraag bij salaris toch vooral wat je verdient en wat je waarmaakt. De kosten die je hebt, geven je wellicht drive maar rechtvaardigen geen hoger salaris.

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: