Parttime

ooIn Management Team:

"Meer dan de helft van de vrouwelijke en een derde van de mannelijke managers wil minder werken, maar ziet daar de mogelijkheden niet toe. Zij denken dat hun functie dat niet mogelijk maakt en dat zij hun carrièrekansen verspelen. "

"Arbeid- en organisatiepsycholoog Henk van der Flier van de Vrije Universiteit verklaart dat in de meeste functies parttime werken mogelijk is. Het staat de carrière echter wel in de weg. Werkende ouders adviseert Flier goede afspraken te maken over werktijden en werkzaamheden."

Parttime zal vast niet overal en altijd kunnen, maar volgens mij kun je praktisch alles parttime doen. En ´goede afspraken´? Waarom zou dat niet gepaard gaan met goede afspraken? Wat is dat nu voor beeld van parttimers? Zijn die soms altijd weg, kunnen ze nooit voor vergaderingen, moeten ze altijd zieke kinderen opvangen?

In Gericht onderhandelen wordt aangeraden te rationaliseren: wat is er nu precies het bezwaar? Is dat parttime in praktische zin of betekent het feit dat je niet alleen werk belangrijk vindt iets in de organisatiecultuur?

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: