Klagen met je voeten

Exit Wat recent onderzoekswerk:

  • de moderne Europese werknemer is een carrierenomade die gruwt van een baan voor het leven. 39% van hen stelt dat ze zich onvoldoende gesteund voelen hun potentieel te realiseren (OPP: Dream Job or Career Nightmare)
  • 50% van de werknemers staat open voor een nieuwe baan, aldus Randstad in de Werkmonitor. Een derde zoekt daarbij betere arbeidsvoorwaarden. Daarnaast worden doorgroeimogelijkheden aangegeven als reden te vertrekken. Opvallend is dat de wens parttime te werken niet vaak als vertrekreden gegeven wordt.

In het ene onderzoek staat euro´s op nummer een van de wensen, op een andere managementaandacht en in een derde ontplooiing. Dat wisselt nogal eens en de vraag is hoe waar universele of zelfs generatiegebonden uitspraken zijn.

Een oude winkelwet zegt al dat Nederlands niet klagen, maar gewoon niet meer komen. Oftwel: ze klagen met hun voeten. Je vraagt je toch af waar al die functionerings-, coachings- en POP-gesprekken overgaan? Of zijn dat de medewerkers die niet aan vertrekken denken?

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: