Ik wil meer salaris en wel nu

Open In de Volkskrant van zaterdag een artikel (Ik wil meer salaris en wel nu) over het verschil tussen generaties als het gaat om belonen. Een aantal managers/directeuren -die overigens anoniem zijn wat een beetje vreemd is bij een alledaags onderwerp als salarissen- geeft aan dat jongeren direct zijn en nogal hoge eisen hebben. De een geeft dat nuchter aan en dealt ermee, terwijl de ander het wat ongemakkelijk vindt. Immers, zelf ben je verder gekomen met loyaliteit, geduld en stap-voor-stap groeien, terwijl jongeren meteen én stevige arbeidsvoorwaardenwensen hebben én aandacht voor groei en ontwikkeling willen.

De auteurs (Christien Brinkgreve en Abdoeline Soleman) citeren de managers en geven oplossingen aan: bespreek verschillen, coach medewerkers, daag uit en prikkel.

Wat mij betreft: bespreek eerst het verschil in loopbaanwaarden. Adresseer expliciet zaken die jij van belang vindt. Zeker als je merkt dat iemand anders een andere houding heeft. Als de een houdt van bescheidenheid en wachten tot je als werknemer gevraagd wordt voor promotie, terwijl de ander ervan uitgaat dat je moet zeggen wat je wilt en voor je eigen loopbaan moet campaignen, dan is dat een goed gesprek waard. Dat zal niet leiden tot andere waarden, maar wel tot meer begrip voor elkaars positie. Als de potentiele bron van spanning een plaats gekregen heeft, kan de inhoud van de zaak besproken worden. Duiken irritaties weer op: stop het gesprek en adresseer die irritaties. Zie ook de samenvatting van Gericht onderhandelen of wat  sheets.

Advertenties

Over arjanbr0ere
zie ook www.linkedin.com/in/arjanbroere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: